ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gängkrig lamslår hela Köpenhamn

Metro · 3 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Köpenhamn drabbades natten till i går av ännu ett skottdrama. En person sköts ihjäl och ytterligare tre skadades. Våldsamma ungdomsgäng sätter skräck i Köpenhamn. Gängmedlemmar patrullerar flera områden i staden. Nu varnar polisen: det är livsfarligt att motsätta sig eller fly.

En försökte springa därifrån, men blev skjuten i ryggen. En blev träffad av kulor då han råkade gå förbi. Och tre var bara tillfälliga gäster på ett kafé.

Denna helg har fem civila blivit skjutna, varav två är döda. Och gängkrigen kommer sannolikt att kosta fler liv, varnar polisen. Nu har förstärkning tillkallats för att skydda invånarna i Köpenhamn. Det kan verka som att polisen tappat greppet.

Enligt vicepolisinspektör Flemming Steen Munch i Köpenhamn har gängen börjat kontrollera särskildaområden, där de stoppar civila personer och tvingar dem att låta sig visiteras.

Man ska gå med på det de vill, hur obehagligt det än kan vara. Det kan vara farligt att börja streta emot, då de kan använda vapen, säger Steen Munch.   

Åldringarna får ingen mat

Runt 30 personer på Nørrebro i Köpenhamn fick inte sin mat utkörd i går eftersom kommunens transportfirma hotats av ungdomsgäng.

Köpenhamns kommun stoppade i går matutkörningen till ungefär 30 äldre på Nørrebro. Efter att ungdomar uttryckt hot om att bilen som levererade maten skulle hålla sig borta berordrade polisen utkörningsstopp. Det rapporterar kommunens vård- och omsorgsförvaltning till nyhetsbyrån Ritzau.

Situationen påverkar framförallt förvaltningen och de äldre som kommunen hjälper med hemtjänst. De äldre får klara sig till tisdag med frusen mat i hemmet. metro

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro