ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gängledare misstänks för beställningsmord

Tobias Andersson Åkerblom · 3 Mar 2014
Uppdaterad 5 Mar 2014

Original Gangsters grundare Denho Acar står i veckan inför rätta i Turkiet, misstänkt för bland annat mordbrand och anstiftan till bombattentat i Göteborg och Stockholm. Nu misstänker åklagare att han även beställde mordet i Bergsjön förra våren.

klar

Artikellänk är kopierad

Denho Acar intervjuades i SVT:s Uppdrag Granskning.
Denho Acar intervjuades i SVT:s Uppdrag Granskning.Foto: SVT/Uppdrag Granskning

Det var i april förra året som två män sköts genom köksfönstret till en lägenhet på Stjärnbildsgatan i Bergsjön. Den 43-årige bostadsinnehavaren dog, och en 29-årig man överlevde. Två män, 21 och 31 år gamla, sitter häktade för mord och mordförsök, sedan juni respektive september förra året. Som GP först rapporterade tror åklagaren nu att mordet beställdes av ledaren för Original Gangsters, Denho Acar.

”Av förundersökningen framgår att gärningsmannen i samband med brotten haft omfattande kontakter med grundaren av OG, Denho Acar. Det finns därför anledning att anta att gärningsmannen agerat på uppdrag av Acar”, skriver åklagaren Carl-Henrik Andersson.

Misstankarna finns med i ett brev som Göteborgs tingsrätt skickade i förra veckan till SVT och TV4, där de begär kopior på nyhetsinslag där tv-kanalerna har intervjuat Denho Acar.

Acar befinner sig sedan flera år i Turkiet. Där står han på fredag inför rätta, enligt försvarets uppgifter till Internationella åklagarkammaren. Rättegången gäller bland annat mordbrand mot Café Vasa i Göteborg 2006 och anstiftan till bombattentat mot en TV4-medarbetare på Södermalm i Stockholm 2009. Acar misstänks även ha beställt utpressning mot personer i Strömstad och Linköping.

– Det är likadant i de fallen, Denho Acar är inte här utan han har agerat på telefon, säger Thomas Ahlstrand, vice chefsåklagare vid Internationella åklagarkammaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro