ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gängledaren som lämnade gänget

Johanna Ohlson · 18 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Kolla www.augusto.se för att läsa före detta gängledaren Augusto Comte Gomez historia.

Kolla www.augusto.se för att läsa före detta gängledaren Augusto Comte Gomez historia. Foto: Urban Brådhe


• Det kriminella gänget Black Scorpions drar till sig barn • Före detta gängledaren Augusto Comte Gomez är inte förvånad: Unga påverkas lättast

klar

Artikellänk är kopierad

Alla gäng är inte kriminella. Det är skillnaden, om man frågar den före detta gängledaren Augusto Comte Gomez. – Jag lärde mig att snatta när jag var 8 år. Sedan var jag kriminell tills jag blev 27 år. Men sedan hittade jag en annan väg. Och andra gäng att tillhöra, säger Augusto Comte Gomez.

Metro har skrivit om att barn rekryteras till kriminella Black Scorpions, underorganisationen till Black Cobra. Det förvånar inte Augusto Comte Gomez. – De yngsta är det lättast att påverka.

Men det är också den främsta anledningen till att agera snabbt.– Ju längre de stannar i de här miljöerna desto mer fastnar de.

Augusto Comte Gomez tror att lösningen är att visa barnen att det finns andra ”gäng” att tillhöra. – Alla tillhör ett organiserat gäng. Det finns fotbolls-spelare och gäng med journalister. Men alla gäng sysslar inte med att råna, misshandla och förnedra folk.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro