ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gängmedlemmar ringer polisens avhopparjour

Clarence Frenker · 24 Apr 2012
Uppdaterad 24 Apr 2012

Polisen har fört ett hårt krig mot de kriminella gängen i Stockholm. Nu tar man nästa steg och öppnar en avhopparjour för gängmedlemmar.

klar

Artikellänk är kopierad

– I takt med att trycket ökar på grovt kriminella har också allt fler hört av sig till polisen och velat lämna, men inte trott att det går. Därför har jag beslutat att vi ska starta den här verksamheten, säger länspolismästare Carin Götblad.

Bland annat ska gängmedlemmar som vill hoppa av sin kriminella bana kunna ringa en telefonlinje som är bemannad dygnet runt, och där få hjälp med bland annat personskydd och andra sociala insatser som skuldsanering, utbildning och drogavvänjning.

Och hittills har det gett resultat, enligt polisen. Sedan linjen startade för fyra veckor sedan uppges fem tungt kriminella med höga positioner i Stockholms gängvärld ha hört av sig och fått hjälp.  

– Det här handlar om personer som behöver hjälp med precis allting. De har levt sina liv som kriminella, har drogproblem, saknar utbildning, jobb och vänner men har sällan kontakt med sina familjer, säger länspolismästare Carin Götblad.

klar

Artikellänk är kopierad

Clarence Frenker
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro