ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gangsterboss kan förlora medborgarskap

TT · 11 Jun 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Polisen i Västra Götaland vill att en man som pekas ut som ledare för en kriminell organisation, ska mista sitt permanenta uppehållstillstånd.

- Det är första gången vi för en sådan begäran, säger polismästare Erik Nord.

Han och kollegan Klas Friberg har skickat ett brev till Migrationsverket med sin begäran.

Mannen har haft permanent uppehållstillstånd i Sverige sedan 1985 men har behållit sitt gamla medborgarskap. Han vistas sedan mer än ett år tillbaka i sitt gamla hemland Turkiet, enligt Aftonbladet.

Han har aldrig smugit med sitt engagemang i den kriminella organisationen, snarare tvärtom. Han beskriver sig själv som grov brottsling, bland annat i tv-intervjuer.

För ett och ett halvt år sedan häktades mannen i Göteborg i sin utevaro, misstänkt för anstiftan till mordbrand. Sedan dess har han bott utomlands. Brottet han misstänks för är inte tillräckligt grovt för att han ska kunna bli utlämnad.

Enligt polisens bedömning räcker det, oavsett brottsmisstankar, med att mannen numera bor utomlands för att man ska kunna dra in uppehållstillståndet.

- Den förutsättningen gäller alla, säger polismästare Erik Nord till TT. I det här fallet har mannen varit bosatt utomlands i flera år.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro