ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gardell längtar efter medelåldern

Pontus Hammarlund · 8 Aug 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011
– Jag håller på att förbereda en ny show, men jag är inte säker på att jag kommer att sjunga de här låtarna. Det är till hösten 2007.

– Jag håller på att förbereda en ny show, men jag är inte säker på att jag kommer att sjunga de här låtarna. Det är till hösten 2007. Foto: Laura Canedo Pouso


Släpper debutplattan Nästan vackra” – nöjd med att äntligen vara mossig och medelålders

klar

Artikellänk är kopierad

”Kisspaus” och ”Vaggvisor för vuxna”. Jonas Gardell, 43, hade två arbetsnamn på debutplattan ”Nästan vackra”, som släpps i morgon. – Jag kan inte skriva låtar om hur det är att träffa någon på ett diskotek. Jag skriver naturligtvis en kärlekslåt om hur det är att ha levt ihop med någon i 20 år, säger han. Låtarna är med ett undantag hämtade från hans shower genom åren. Men även om det är fråga om en debut så har han faktiskt släppt några liveskivor tidigare. – De har sålt gegga – fruktansvärt dåligt. Mark jobbade på Akademibokhandeln och tvingade dem att köpa in tio exemplar som han satte upp i skyltfönstret. Efter ett år kom jag in och då låg alla kvar i en reaback, berättar han och skrattar åt minnet. Jonas Gardell ser sig själv som en mossig medelålders man – äntligen. – Jag har skrivit mycket om medelålders människor också när jag var väldigt ung. Jag tror att jag haft en vurm för medelåldern ända sedan 20-årsåldern. I våras blev han och Mark Levengood föräldrar på nytt då sonen Amos fick en syster – Olga.•• Vad har barnen tillfört i ditt liv? – Det är naturligtvis buskul. När jag inte jobbar försöker jag att tänka så lite som möjligt på den offentliga Jonas Gardell. Alltså, jag är en väldigt känd människa och det måste jag hitta ett sätt att relatera till. Att vara förälder innebär att jag är i lekparken som alla andra. Andra föräldrar klagar ibland på att de bara blir reducerade till ”Hugos pappa” eller ”Lindas mamma”. Jag är oerhört förtjust över att vara det. En gång hamnade Jonas Gardell på en kvällstidnings lista över otrevligaste kändisar, något som är svårt att förstå under intervjun för Metro. – Jag tror inte att jag är speciellt otrevlig. Privat så tror jag att jag är den snälla. Och Mark, som alla tycker är så snäll, han är nog den som kan vara riktigt ... förstås.

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro