ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gary Oldman försvarar rasistiska uttalanden i intervju

Maria Forsström · 24 Jun 2014
Uppdaterad 25 Jun 2014
Gary Oldman försvarar rasistiska uttalanden i intervju Oldman låter tungan löpa i nya numret av amerikanska Playboy. Bilden är ett faksimil.

Gary Oldman försvarar rasistiska uttalanden i intervju Oldman låter tungan löpa i nya numret av amerikanska Playboy. Bilden är ett faksimil. Foto: Playboy


I en intervju med amerikanska Playboy låter skådespelaren Gary Oldman tungan löpa om rasism, sexism och den politiska korrekthet han anser gått för långt. Att hans vän Mel Gibson behandlas som "leprasjuk" menar han är för att Hollywood styrs av judar.

klar

Artikellänk är kopierad

Skådespelaren Gary Oldman sällar sig på ett spektakulärt sätt till gubbklubben som anser att den politiska korrektheten gått för långt och att negativt färgade ordval om minoriteter är oproblematiska.

Det framgår i en intervju med amerikanska Playboy som kom i går. Där uttrycker han bland annat att ”ingen kan ta ett skämt längre” i anslutning till en berättelse om en skola som lärt eleverna kreationism, varpå en buddhistelevs föräldrar stämde skolan. Skådespelarkollegan Mel Gibsons antisemitiska utbrott ursäktar han med att Gibson var full och sade saker ”vi alla har sagt”.

– Vi är såna jävla hyckare allihop, det är vad jag tycker. Polisen som grep honom har aldrig använt ordet ”nigger” och ”den där jävla juden”? Jag är bara brutalt ärlig här. Det är hyckleriet som driver mig till vansinne. Eller jag kanske borde säga ”n-ordet” istället.

Oldman går vidare med att säga att det är begripligt Alec Baldwin kallat någon ”fag” (nedsättande för ”bög”) mitt på gatan.

– De ville inte lämna honom ifred. Jag förstår honom. Men de hamnar på de anklagades bänk. Som Mel Gibson, han är i en stad som styrs av judar och sa fel sak för att han bet handen som födde honom.

Han menar att Gibson behandlas som en leprasjuk.

– Men någon judisk snubbe på sitt kontor någonstans har aldrig vänt sig om och sagt ”den där jävla krauten” eller ”tyskarna kan dra åt helvete”? Vi gömmer oss allihop och försöker vara så politiskt korrekta. Det är vad som gör mig galen, det nakna hyckleriet, att vi står där och säger ”var inte det där chockerande?”.

Sedan frågar Playboy vad Oldman tycker om påven, varvid han börjar skratta.

– Påven kan dra åt helvete! Men ja, den här intervjun har gått väldigt dåligt. Du måste redigera bort hälften av vad jag har sagt för det får mig att låta som en bigott.

Playboy: Och det är du inte?

– Nej, men jag försvarar fel personer. Säger att Mel är okej, att Alec är en bra kille. Så hur verkar jag? Arg? 

Trots denna momentana insikt i hur han framstår kan han inte låta bli att ytterligare senare beklaga att han inte kan kalla Nancy Pelosi (USA:s representanthus före detta – första kvinnliga – talman) en ”värdelös jävla fitta” medan komikerna ”Bill Maher och Jon Stewart kan det utan att någon ger dem sparken”, samt hävda Oscarsjuryn var tvungen att rösta på ”12 years a slave” för att inte kallas rasister.

– Man måste vara väldigt försiktig med vad man säger. Jag har åsikter som de flesta i den här stan inte delar, men det är inte som att jag är fascist eller rasist. Det finns ingenting sådant i min historik.

Nå, nu finns det det.

klar

Artikellänk är kopierad

Maria Forsström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro