ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gäster ställde in – fick faktura av bröllopsparet

Tomas Lundin · 2 Okt 2015
Uppdaterad 2 Okt 2015
Fakturan som Jessica Baker och hennes partner fick från bröllopsparet.

Fakturan som Jessica Baker och hennes partner fick från bröllopsparet. Foto: Alamy/KARE 11/Montage


När barnvakten blev sjuk tvingades bröllopsgästerna ställa in i sista sekund. De hade inte en tanke på att de skulle få en faktura från brudparet.

klar

Artikellänk är kopierad

– Du måste skämta, reagerade Jessica Baker när hon öppnade brevet från de nygifta, enligt tv-kanalen KARE 11. 

I det prydliga kuvertet fanns en lapp där alla kostnader för den uteblivna bröllopssittningen spaltats upp, bland annat en örtbakad gös för 30 dollar, plus serviceavgift och skatt. Totalt landade notan på 75.90 dollar – drygt 600 kronor. 

► LÄS MER: Maken anordnar ett andra bröllop – efter att frun tappat minnet ”Kostnaderna återger den summa bruden och brudgummen betalat för måltider som var beställda. Återbetalning och förklaring för frånvaron – ett kort, telefonsamtal eller sms – skulle uppskattas”, stod längst ner på sidan.

Efter att hon skickat in ett foto av notan till KARE 11, som laddade upp det på Facebook, har den blivit en enorm snackis i USA. 

Jessica har inga planer på att betala och hon verkar få stöd av kommentatorer på Facebooksidan. Tv-kanalen har talat med Sarah Baumann Rogers som är redaktör för tidnignen Minnesota Bride. Hon menar att du inte under några omständigheter bör ifrågasätta varför gäster inte kunde komma eller skicka en räkning. 

– Tumregeln är att förbereda för att tio procent fler eller färre ska komma när du planerar ett stort event. Cateringfirmor är väl medvetna om detta. 

För att underlätta för brudparet ska du inte dra ut på att avanmäla dig utan göra det så snabbt som möjligt.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro