ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gata enkelriktad – från två olika håll

Metro.se · 2 Sep 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

enkelriktad
enkelriktadFoto: SCANPIX

Trafikkaos har brutit ut i två Paris-förorter efter att deras borgmästare har förklarat samma gata enkelriktad – från två olika håll.Patrick Balbany, konservativ borgmästare i förorten Levallois-Perret, ville minska trycket på hårt trafikerade D909 och gjorde den enkelriktad.

Problemet är bara att Gilles Catoire, socialistisk bormästare i grannförorten Clichy-la-Garenne, tyckte att detta ökade belastningen i sin förort.

För att råda bot på sitt problem gjorde borgmästare Catoire den del av D909 som sträcker sig in i  Clichy-la-Garenne till enkelriktad, men i motsatt riktning.Med de två mycket motsägelsefulla skyltarna på plats har nu trafikkaoset blivit ett faktum. "Vad har (staden, reds. anmärkning) Clichy har gjort innebär ingen långsiktig lösning, utan är svaret på ett ensidigt beslut som borgmästaren i Levallois genomfört", säger vice borgmäster Alain Fournier till nyhetsbyrån AFP.Men borgmästare Balkany vidhåller att han fattat rätt beslut: "Borgmästaren i Clichy har intagit en position i frågan som är helt orimlig och skadar invånarna".Tusentals bilister passerar dagligen genom de två förorterna på väg ut och in ur den franska huvudstaden. Än så länge ser det inte ut finnas någon lösning på bråket om den vida diskuterade vägen.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro.se
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro