ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gävlebocken brann ned

TT · 13 Dec 2012
Uppdaterad 13 Dec 2012
Gävlebocken har brunnit ned Här brinner julbocken i Gävle ned – i år igen.

Gävlebocken har brunnit ned Här brinner julbocken i Gävle ned – i år igen. Foto: www.merjuligavle.se


Den världsberömda julbocken i Gävle klarade sig inte fram till julafton i år. Vid midnatt natten till torsdagen satte någon eld på den. Webbkamerabilder visade hur bocken snabbt blev övertänd och totalförstördes innan brandkåren hann fram.

klar

Artikellänk är kopierad

– Vi fick larmet från SOS precis innan midnatt. Platsen är avspärrad och vi har inlett förundersökning om grov skadegörelse, men vi har ingen gripen och ingen är heller skadad, säger Johan Fredriksson, vakthavande befäl på Gävlepolisen till TT.

Har ni något spår efter förövaren?– Inte just nu. Men det är förhållandevis tidigt på kvällen och det finns vittnen, de förhörs som bäst. Men det är svårt att säga ifall vi får fast någon, det är nog att ta i att säga att förhoppningarna är goda.

Vad tycker Gävleborna om detta?– Det är nog skilda åsikter. Personligen tycker jag att det är tråkigt. Det är roligt att bocken är känd men det är trevligt om den får stå kvar också.

Flera personer har synts nära julbocken strax innan elden flammade upp. Uppgifterna varierar, men det kan vara tre—fyra inblandade i attentatet, enligt Johan Fredriksson, vakthavande polisbefäl i Gävleborg.

Han är själv förvånad över det snabba brandförloppet, och polisen vet inte hur gärningsmännen gått tillväga.

– Brandkåren isade ju ner bocken under kvällen, konstaterar han.

På luciaaftonens morgon hade polisen ingen misstänkt. Samtidigt gick det att i direktsändning på webben se hur röken efter eldsvådan fortfarande pyrde kring det sotsvarta bockskelettet. På bloggen som är kopplad till merjuligavle.se hette det:

"Usch, hade ett sånt där otrevligt besök i natt igen! Men jag mår bra och är OK!"

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro