ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gay: "Jag springer på 9,6 i finalen

Mats Jonsson · 12 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
USA:s sprinter Tyson Gay tror sig kunna springa på 9,6 för att vinna över Usain Bolt och Asafa Powell i 100 metersfinalen på lördag. 

USA:s sprinter Tyson Gay tror sig kunna springa på 9,6 för att vinna över Usain Bolt och Asafa Powell i 100 metersfinalen på lördag.  Foto: Scanpix


Trekejsarslaget avgörs på lördag

klar

Artikellänk är kopierad

16:30 på lördag eftermiddag svensk tid smäller det. Då avgörs en av de stora höjdpunkterna i OS - finalen på 100 meter för herrar i friidrott. Tyson Gay utlovar ett världsrekord redan på förhand. - Jag vet att jag har kapacitet att springa på 9,6 i finalen. Jag har sprungit på 9,68 i medvind och det kommer att krävas en sån tid för att slå Usain Bolt, säger Gay.Efter att 100 meter i några år varit en ganska enahanda tillställning har distansen till det här året blivit högintressant och en kamp mellan Jamaica och USA. Usain Bolt och Asafa Powell från Jamaica mot Tyson Gay från USA. Bolt slog tidigare i år Powells världsrekord med två hundradelar, då han vann en tävling i New York på 9,72. Som bäst har Tyson Gay sprungit på 9,77 vid en tävling i Eugene. Men det hindrar inte Gay från att vara övertygad om att han vinner finalen på 100 meter. När den amerikanske sprintern hölls in presskonferens var presscentret fullt till 500:e och sista plats. Det är ingen tvekan om att 100 metersfinalen kommer att bli något alldeles extra. - Det här är definitivt den hetaste hundrametersfinalen i den olympiska historien med tre löpare som har gjort tider på 9,7. Sådan här hype har jag aldrig vairt med om förut. Gay kommer till OS efter en skada i baksidan av låret som nu läkt till full och han har rest till Peking för att bevisa belackarna. - Skadan i baksidan av mitt lår är läkt till 100 procent. Folk säger att jag inte kan springa snabbare än Bolt men det tänker jag visa att jag kan göra. Tyson Gay vill också bli en del av historien och göra sällskap med flera andra amerikanska storheter inom friidrotten. - OS har ofta fött stora sprinterlöpare och två exempel är Jesse Owens och Carl Lewis. Jag vill bli en av dem, säger Gay.

klar

Artikellänk är kopierad

Mats Jonsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro