ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gay-pingvinerna Buddy och Pedro tvingas separera

Tomas Lundin · 8 Nov 2011
Uppdaterad 8 Nov 2011

Snart får inte Buddy och Pedro rufsa varandras fjädrar längre. Djurparken vill sära på gay-pingvinerna – för artens överlevnad.

klar

Artikellänk är kopierad

Kanada är ett av världens mest homoliberala länder och har tillåtit samkönade äktenskap sedan 2005. Men det gäller människor – inte pingviner. 

Toronto Zoo planerar nu en uppslitande separation mellan pingvinerna Buddy och Pedro, som kilat stadigt, sedan de var del av en ungkarlsflock på en annan djurpark.  

Enligt Toronto Star utstöter Buddy och Pedro parningsläten till varandra, simmar sida vid sida, putsar varandras fjädrar och sover med varandra.

Anledningen till planerna på att tvångsseparera Buddy och Pedro är att deras gener behövs för att föra arten vidare. Den Sydafrikanska pingvinen har råkat illa ut på grund av föroreningar och att kommersiella fiskare äter upp deras mat. Pingvinherrarna ska därför få delta i ett uppfödningsprogram för att utöka stammen.

Den Sydafrikanska pingvinen har ett kärleksliv som är mer invecklat än på många håll i djurvärlden. Buddy och Pedro är inte det första samkönade paret i fångenskap. Mest kända är kanske Roy och Silo på Central Park Zoo, som ruvade och kläckte ett ägg tillsammans. 

Kärleken kan också korsa artgränserna. Pingvinen Sandy på djurparken i Münster, Tyskland,  struntade i alla sina 80 artfränder och visade bara intresse för sin skötare. 

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro