ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gaytjuren Benjy räddas från slakteriet

Tomas Lundin · 19 Nov 2014
Uppdaterad 19 Nov 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: TT

När avelstjuren Benjy var mer intresserad av de andra tjurarna skulle han skickas till slakteriet. Men nu räddas han av ”Simpsons”-skaparen Sam Simon.

Hoppen var stora på Benjy när han kom till County May Farm på västra Irland. Veterinärerna konstaterade att han var fertil och mer intresserad av tjuren som togs in för att ersätta honom än av de andra korna, skriver nyhetsbyrån AP

En avelstjur som inte avlar är mer värd som kött och bonden planerade att skicka Benjy till slakteriet. Då sjösatte aktivister en kampanj för att samla in pengar för att skicka Benjy, som fått smeknamnet Irlands gaytjur, till en djurfristad i stället. 

Stenrike ”Simpsons”-medskaparen Sam Simon och flera andra donatorer nappade och de nästan 60 000 kronor som krävs för att rädda tjuren har nu samlats in.

Kritiker som delat och kommenterat artiklar om Benjy menar att det är hyckleri att så mycket resurser läggs på tjuren bara för att den har en normavvikande sexualitet när miljoner djur dödas årligen.

– Alla djur möter ett hemskt öde i köttindustrin men att döda den här tjuren för att han är gay skulle vara en dubbel tragedi, kommenterar Sam Simon enligt AP.

Runt 2 000 oönskade djur från brittiska bondgårdar har fått en fristad på Hillside Animal Sanctuary i Norfolk dit Benjy nu kommer att skickas.

Sam Simon är en känd djuraktivist som bland annat har ett katthärbärge i Malibu.
Sam Simon är en känd djuraktivist som bland annat har ett katthärbärge i Malibu.Foto: TT
klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro