ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gaza-bo: Jag är redo att dö”

TT · 17 Jul 2014
Uppdaterad 17 Jul 2014

klar

Artikellänk är kopierad

Markinvasionen är inledd och trots att israelerna varnat långt i förväg och uppmanat de boende i norra Gaza är många där kvar i sina hem. En del har ingen annanstans att ta vägen, andra dör hellre än lämnar sina hem.

►LÄS MER: Israel inleder markoffensiv i Gaza

I Beit Lahiya intill den israeliska buffertzonen bor Omar Mansour. Han befinner sig just nu mitt i den militära markoffensiven.

"Stridsvagnar skjuter mot oss samtidigt som minst sex stridsplan vrålar i luften. Det är intensiva bombningar just nu. Ännu värre är det i Atatra alldeles intill buffertzonen som Israel har lagt ut."

Han berättar att det också finns en hel del milis, både från Islamiska Jihad och från Hamas i området.

"Jag hör hur de skjuter mot israelerna. De använder sig av kalasjnikovs, medan stridsvagnarna har mycket tyngre artilleri. Vårt hus är det enda som verkar stå upp, mitt i all skottlossning", skriver Omar Mansour på Facebook till TT på torsdagskvällen.

Wisam Ewaida bor i flyktinglägret al-Shati, också kallat Beach camp i norra Gaza. TT kommunicerar med honom via Skype.

"Det som är väst är att världen bara minns oss när israeliska bomber regnar från skyn på våra familjer och våra barn. När vi känner döden bara några meter ifrån. Jag önskar så att någon kunde intressera sig i vanliga fall med. Så att den illegala belägringen upphörde och att vi fick ett normalt liv."

När TT når Shady i närheten av Beit Hanoun på hans mobil hörs bomberna tydligt i bakgrunden. Han vill inte att TT skriver hans efternamn.

– Jag är redo att dö. Jag har inget liv här. Jag önskar att jag dör. Snabbt och enkelt. Gärna i natt. 

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro