ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

GC Troops VM-chans är hotad av platsbrist

Fabian Bengtsson · 19 Okt 2011
Uppdaterad 19 Okt 2011
Utstrålning är en viktig del av cheerleading och något man plockar poäng på under tävlingar.

Utstrålning är en viktig del av cheerleading och något man plockar poäng på under tävlingar. Foto: Christina Blom


Göteborgska cheerleader mot nya höjder. En växande sport med svårt att få plats. Men brist på träningslokal kan stå i vägen för VM.

klar

Artikellänk är kopierad

GC Troops juniorer värmer upp i Glasbergsskolans gymnastiksal i Mölndal. I ett ”basket toss” kastas tolv-åriga Thea Prytz ett par meter upp i luften. – Jag är inte rädd för jag litar på mina kompisar men första gången var det läskigt, säger hon efter att ha landat i armarna på sina lagkamrater. Sedan föreningen GC Troops bildades 2003 har föreningen vuxit. Samtidigt har det blivit svårare att hitta platser med rätt förutsättningar för att utöva den växande sporten. Högt i tak är ett måste för att lagen ska kunna stapla upp sig till pyramider och utföra sina kast. Dessutom görs allting bäst på en typ av matta som i dag bara finns på ett par ställen i Göteborg och där det är hård konkurens om träningstiderna. GC Troops fick för en månad sedan grönt ljus för att få använda Pedagogens gamla gymnastiksal i Mölndal men flytten dit blir först i början av nästa år eftersom lokalerna drabbats av vattenskador. – Det betyder oerhört mycket eftersom det känns som att hela verksamheten hänger på att vi ska få en plats där, säger föreningens ordförande Hanna Börjesson. Enligt Hanna Börjesson är nu behovet av en träningslokal stort eftersom GC Troops seniorer är kvalificerade till klubblags-VM i Florida 2012. Karin Eliason, 17, är med i laget som nu satsar mot USA. – Jag ser det inte som en tävling utan mer som ett sätt att få träffa andra lag och lära oss av dem. De är ju våra idoler, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Fabian Bengtsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro