ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ge någon i Kongo en säker förlossning i jul

Andreas Nordh · 12 Dec 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Julen kan vara stressig när man ska handla klappar åt hela släkten. Nu kan du sponsra en säker förlossning i Kongo istället – och sedan ge bort den.

– Det är ett alternativ till dem som har ångest av att inte hinna köpa julklappar eller vill köpa något roligare till den som redan har allt, säger Conny Sjöberg, informationsansvarig på läkarmissionen som startat webaidshop.se, internetbutiken där man kan skräddarsy sin egen hjälpinsats.

På internetsidan som lanserades i tisdags finns i nuläget ett fyrtiotal biståndsprodukter i sortimentet samlade under kategorier som till exempel Djur, HIV/Aids och Miljö. Skillnaden från att ge pengar till en allmän insamlingsfond är att pengarna öronmärks efter kundens önskan.

Köper man ett får till en ensamstående kvinna i Burkina Faso så kommer pengarna gå till det. – Tanken är att våra partners sedan tar bilder på dem som får en hjälpinsats och skickar bilden till kunden. På så sätt får man reda på vem man hjälpt.

Butiken riktar sig både till privatpersoner och företag och priserna på bistånden spänner därför från 25 kronor till 75 000 kronor. För de som inte har råd att sponsra byggnationen av en byskola i Uganda kan små medel räcka långt ändå.

För 50 kronor kan man ge en fattig människa fullgod vaccinering i sjukdomar som kikhosta och mässling.– Det är klart att man köper leksaker och prylar till sina barn men farmor blir ju inte glad av en onödig pryl. Då är det här ett vettigt alternativ, säger Conny Sjöberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Andreas Nordh
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro