ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Generation Gaming tar steget ut i Fortnite – värvar kvinnlig duo

Erik Glanell · 26 Okt 2018
Uppdaterad 26 Okt 2018

Foto: Generation Gaming


Gen.G värvar Tina "Tinaraes" Perez och Madison "Maddiesuun" Mann för att representera organisationen i Fortnite.

klar

Artikellänk är kopierad

Generation Gaming, eller Gen.G som det oftast förkortas, tar steget in i Fortnite. Under torsdagen gick den sydkoreanska organisationen ut med att de värvat Tina ”Tinaraes” Perez och Madison ”Maddiesuun” Mann som sin första duo i spelet.

”Maddie och Tina kommer till oss med viljan att bli riktigt bra. De kommer ha tillgång till allt som Gen.G har att erbjuda för att förbättra sina färdigheter. Genom att få tillgång till organisationens stöd tror vi att Tina och Maddie kommer utvecklas till grymma spelare”, sade Gen.G-bossen Arnold Hur i en kommentar till värvningen.

Satsningen sticker minst sagt ut ur mängden när en så stor organisation som första steg värvar ett lag bestående av kvinnor. Något som får ses som en milstolpe i den annars mansdominerade esporten.

Duons första framträdande som Gen.G sker redan de kommande dagarna i Fortnite Fall Skirmish under Twitchcon. Nu ligger fokus på att bli så bra de bara kan bli.

”Jag har tränat i olika spela i över tio år för att få chansen att tävla mot världens bästa spelare och vi kommer alltid att jobba hårt för att bli några av dem”, säger Tina ”Tinaraes” Perez.

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro