ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Genrep inför "Let´s Dance"

Sara Stolt · 10 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
KLICKA FÖR STOR BILD 

KLICKA FÖR STOR BILD 


klar

Artikellänk är kopierad

Danny Saucedo och Malin Johansson i en svängom.
Danny Saucedo och Malin Johansson i en svängom.Foto: Henry Lundholm

På fredagskvällen startar tävlingen. Metro har besökt replokalen där årets ”Let’s dance”-deltagare svettas, peppas och spanar in varandras danser.– Ingen är dålig i år. Det suger så klart, säger Tilde Fröling.De tio par som tävlar i säsongens ”Let’s dance” har intensiva träningsveckor bakom sig, och det är nu tävlingsinstinkten börjar träda fram – i kväll ska de för första gången bedömas av juryn.– Nivån är väldigt hög och alla är upphiade utom jag. Jag är kanske den som är minst ambitiös, säger Tony Rickardsson.

Precis som för Tilde föll ett par dansveckor bort på grund av sjukdom för honom.Ulf ”Uffe” Larsson har däremot legat i hårdträning från dag 1 och tror att han har fler poäng att hämta än vad många tror.– Jag tror att folk blir förvånade. Jag har fått bättre hållning och sätter valsen utan att ramla, säger han.

Han och partnern Christina Samuelsson har varit med under några av konkurrenternas repetitioner och imponeras av Danny Saucedo och Richard Herrey. Han tror även på Linda Lampenius, som råkade ut för en sträckning tidigare i veckan. – Grisbonden är också bra. Han har inga nerver, snackar om grisar och är lugn, säger Uffe. – Resten ligger under. Mat-Tina tränar i Helsingborg och är den enda som ingen av oss kompisar har sett, tillägger han.

Dilba Demirbag tror att Richard och Danny är fredagens skickligaste dansare. – Jag känner mig fortfarande som Bambi på hal is. Man ska göra så svåra grejer i högklackat och det är inte så lätt för en pojkflicka som jag, säger hon.

Dilba är lugn och menar att hon bara kan hoppas att hon kommer ihåg vad hon heter och var hon bor när hon äntrar dansgolvet.

Tilde är däremot osäkrare.– Man vet aldrig om nervositeten tar överhanden, säger hon.– Man får spy några gånger. Sedan är det bara att gå ut och köra igen, säger Uffe.

Startuppställningen

Klicka här
Klicka här
klar

Artikellänk är kopierad

Sara Stolt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro