ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Genuina asiatiska smaker mitt i city

Metro · 29 Jan 2018
Uppdaterad 8 Mar 2018
Ägaren Lin Sun Chen tillsammans med servitören James Thinthaeo. På Weidao är det viktigt med kvalitet och de använder bara färska råvaror i sina maträtter.

Ägaren Lin Sun Chen tillsammans med servitören James Thinthaeo. På Weidao är det viktigt med kvalitet och de använder bara färska råvaror i sina maträtter. Foto: Kristofer Hedlund


Efter att den asiatiska restaurangen Weidao slog upp dörrarna för ett år sedan har den blivit en ny lunch- och middagsfavorit mitt i Stockholm. Just nu håller de på att ta fram nya rätter efter att ha hämtat inspiration från resor i Asien.

klar

Artikellänk är kopierad

Det är lunchtid på Vasagatan och på den asiatiska restaurangen Weidao är det nästan fullsatt. Det fräser från pannorna i det öppna köket där kockarna jobbar för fullt. Lin Sun Chen driver restaurangen och berättar att de har många större sällskap som stammisar eftersom det ligger mycket företag i området.

– Gästerna brukar vara bra på att variera sig och beställa olika saker men bibimbap, Hong Kong fläsksida och Mormors kyckling är några favoriter som man inte ska missa, säger hon.

Bibimbap är en av de populära rätterna på Weidao. Foto: Kristofer Hedlund
Bibimbap är en av de populära rätterna på Weidao. Foto: Kristofer Hedlund

Restaurangen startade för drygt ett år sedan och efter bara några månader hade hungriga lunch- och middagsgäster börjat hitta till det asiatiska stället som är beläget mitt i city.

– För oss är det viktigt med kvalitet och vi använder bara färska råvaror, berättar Lin Sun Chen.

Nya rätter på menyn

Hon nickar åt en gäst hon känner igen och säger att hon verkligen tycker om att få möta kunder på det här sättet. Hon pluggade juridik i Kina, bytte spår och läste ekonomi i Sverige innan hon började arbeta inom restaurangbranschen tillsammans med sin man. Just nu håller de även på att starta nya företag i Asien och under resorna dit kan Lin Sun Chen hålla sig uppdaterad och hitta ny inspiration att ta med tillbaka till Sverige.

– Just nu håller vi på att ta fram tio nya rätter för 2018. Vi smakar av tillsammans och är noga med att det blir rätt innan de dyker upp på menyn. Det blir en del nya vegetariska alternativ, säger hon.

Snart kan du prova nya rätter på Weidao. Foto: Kristofer Hedlund
Snart kan du prova nya rätter på Weidao. Foto: Kristofer Hedlund

Restaurangen har tretton anställda och en av dem är 22-årige James Thinthaeo som snart får pusta ut efter lunchruschen. Han flyttade till Stockholm från Söderhamn för ett halvår sedan och trivs på sitt nya jobb som servitör på Weidao.

– Jag tycker om att få träffa mycket människor. På lunchen kan det bli stressigt och då är det större krav på att vara snabb men vid middagstid finns det mer tid för en annan typ av service som också är roligt, säger han.

pil
Weidao

• Weidao har öppet alla dagar mellan klockan 11–22 och serverar en à la carte-meny både till lunch och middag.

• Mellan klockan 14–17 säljs mat för take away för 95 kronor portionen.

• Läs mer på Weidao.se.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro