ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

George, 14, avrättades för 70 år sedan – nu frias han

Metro / TT · 18 Dec 2014
Uppdaterad 18 Dec 2014
Geroge Stinney var bara 14 år när han blev oskyldigt dömd och avrättades. 

Geroge Stinney var bara 14 år när han blev oskyldigt dömd och avrättades. 


klar

Artikellänk är kopierad

När George Stinney, 14, sattes i den elektriska stolen i South Carolina var han så liten att remmarna inte fäste ordentligt och han blev tvungen att sitta på en bok. Nu, 70 år efter hans avrättning, har han friats för brottet.  I mars 1944 dömdes 14-årige George Stinney för morden på två vita flickor, sju och elva år gamla, i den lilla sydstatsstaden Alcolu , i South Carolina , USA. Stinney , som var svart, åtalades, fälldes och avrättades i elektriska stolen inom 83 dagar.

Det fanns inga fysiska bevis som kopplade samman honom med brotten och han tilläts inte träffa sina föräldrar efter att han gripitis, skriver Washington Post

Stinneys anhöriga har länge hävdat att pojken blivit pressad att ta på sig skulden för morden och har sedan i början av året drivit en process för att få honom frikänd.

På onsdagen — drygt 70 år efter att pojken avrättats — upphävdes domen, eftersom det enligt domaren Carmen Mullen är "högst sannolikt att den svarande tvingades att erkänna brotten". Hon beskrev fallet som "en oerhört tragisk period i vår historia", rapporterar The Guardian. "Jag kan inte tänka mig någon större orättvisa", skriver hon i domen, enligt Washington Post. 

klar

Artikellänk är kopierad

Metro / TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro