ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

George, 69, rånades på medaljerna på väg till minnesstund för stupade

Tomas Lundin · 12 Nov 2014
Uppdaterad 12 Nov 2014

Foto: Getty Images


klar

Artikellänk är kopierad

Krigsveteranen George var på väg till en ceremoni för att hedra fallna kamrater. Då överfölls han av ett gäng som slet åt sig hans hedersmedaljer.

George Gill gick genom parken från sitt hem i brittiska Keighley i söndags i full uniform under Rememberance Sunday, dagen då veteraner hedras i hela Storbritannien. 

Den 69-årige före detta sergeanten som tjänstgjort i Nordirland och Cypern stannade för att titta på någonting i parken då han plötsligt överfölls av ett gäng med sex ungdomar. 

– Min basker flög av och jag föll till marken. Jag försökte hålla mig på fötterna för jag visste inte vad som skulle hända om jag hamnade på marken, säger han till The Telegraph

Han hörde hur gänget, som han beskriver som asiater i 16-17-årsåldern, sprang från platsen skrattandes. Då upptäckte han att medaljerna inte längre satt på hans bröst. Baskern hade de också tagit som en trofé. 

Omskakad och med en sprucken läpp fortsatte den hjärtopererade krigaren till ceremonin vid stadens minnesmärke. 

– Efter ceremonin gick jag hem vid lunchtid och rätt i säng. Så upprörd var jag, säger han till The Telegraph.

Polisen vädjar nu till personer som kan ha sett ungdomarna runt parken i söndags att höra av sig. 

– Jag vill ha tillbaka mina medaljer. Jag var stolt över att ha förtjänat dem och burit dem. Jag vill också ha min basker men den har säkert slitits i stycken.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro