ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Ger man sig in i leken får man leken tåla”

Caroline Wetterborg · 8 Nov 2011
Uppdaterad 8 Nov 2011
Plura och bandet Eldkvarn släpper sitt 24:e studioalbum ”De berömdas aveny” i dag.

Plura och bandet Eldkvarn släpper sitt 24:e studioalbum ”De berömdas aveny” i dag. Foto: Patrik Österberg / All Over Press


Eldkvarn släpper nytt. Plura: Reflekterar över det som hänt mig”.

klar

Artikellänk är kopierad

Eldkvarns jubileumsturné är i full gång och nu släpps nya skivan ”De berömdas aveny”. Tre år har gått sedan förra plattan men efter 40 år ihop är bandet minst sagt rutinerat. – Det var ett väloljat maskineri som gick in i studion. Vi gjorde skivan på en månad, säger Per ”Plura” Jonsson.

Eldkvarns frontfigur har synts en hel del de senaste åren. ”Pluras kök” och ”Så mycket bättre” blev tittarsuccéer och nyligen dömdes han för narkotikabrott – en hektisk tid som återspeglas på nya skivan.  – Textmässigt håller jag upp en spegel och reflekterar över det som hänt mig. Musikmässigt tar vi upp en tråd från 80-talet, säger Plura. 

Namnet ”De berömdas aveny” anspelar på kändisskapet – och dess baksida. – Ger man sig in i leken får man leken tåla, men ibland känner man sig lite jagad, säger Plura.

Han tycker inte att den nya plattan är mer självutlämnande än tidigare verk. – Jag har alltid utgått från mig själv när jag skriver. En del texter handlar om mediebevakningen, andra om ett slags åldrande, om döden som nalkas, säger Plura.

Till våren kanske vi får se honom i köket igen. – Jag har sagt att jag kan börja spela in i maj. Men det inget som är hugget i sten.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Wetterborg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro