ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Geres bästis i "svensk" Hollywood-film

Amy Benfer · 10 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Lasse Hallström är tillbaka med, enligt många, sin bästa film sedan ”Ciderhusreglerna”. Metro har träffat Alfred Molina, som spelar mot Richard Gere i filmen.

Det var Richard Gere som började, hävdar Alfred Molina. Tidigare samma morgon som vi träffas gjorde skådespelarna tv-intervjuer för filmen ”Bluffen” i hotellrum bredvid varandra. Mitt i  Molinas tv-intervju släntrade Gere in och avbröt.– Så jag gav igen med samma mynt, mitt i hans intervju. Du vet, typiska pojkstreck, säger Molina medan han gör sig en kaffe.

Det är den grabbigheten som gör deras förhållande på duken så trovärdigt, trots att de träffades för första gången under inspelningen av Lasse Hallströms senaste film.Handlingen är löst baserad på Clifford Irvings liv, och Richard Gere gestaltar författaren som återupplivar sin karriär genom att påstå sig skriva den auktoriserade biografin över den tillbakadragne miljardären Howard Hughes. Molina spelar hans motvillige medkonspiratör Dick Susskind.– Vi trivdes verkligen jättebra ihop, säger Molina. Och jag tror det syntes i filmen. Man kan alltid se när det finns en relation i filmen och när skådespelarna inte riktigt hittar den, när de börjar slänga in en massa kramar och tillfällen när de visar upp sin vänskap. Sådant håller inte vänner på med. De kramas inte och säger ”Du är min kompis!”

I ”Bluffen” visar sig manlig vänskap oftast genom armbågar i sidan, genom att hjälpa till att dölja polarens otrohet (Dicks roll) och att locka med kompisen i bedrägerier (vad Clifford gör).– Plötsligt befinner sig Dick mitt i något som känns kriminellt, säger Molina. Det börjar som ett intellektuellt skämt utvecklas till postbedrägeri, stöld, allt du kan tänka dig.Männen kompletterar varandra, säger Molina.– Cliff är intelligent, sexig och charmig. Han drar till sig allas uppmärksamhet; han suger upp allt syret. Dick är hans totala motsats. Båda ger varandra vad den andre behöver.”Bluffen” har premiär i morgon.

klar

Artikellänk är kopierad

Amy Benfer
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro