ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

GeT_RiGhT berättar: Familjen utsattes för telefonterror

Erik Glanell · 22 Jan 2019
Uppdaterad 22 Jan 2019
Christopher "GeT_RiGhT" Alesund berättade om obehagliga samtalen hem till familjen mitt i natten.

Christopher "GeT_RiGhT" Alesund berättade om obehagliga samtalen hem till familjen mitt i natten. Foto: Adela Sznajder/Dreamhack


Svenske stjärnan Christopher "GeT_RiGhT" Alesund berättar på Twitter om obehagliga nattsamtalen och om hans mammas sätt att hantera det på.

klar

Artikellänk är kopierad

#stoptoxicity har blivit ett upprop mot hatet som esportare utsätts för i sitt yrke. Att fenomenet blivit så uppmärksammat innebär också att flera stjärnor har delat med sig av sina egna erfarenheter. En av dem är den svenska Ninjas in Pyjamas-stjärnan Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund som berättar att hans familj för länge sedan utsattes för telefonterror.

”Det var en person som ringde nästan varje natt vid 03-04 på morgonen när jag fortfarande bodde hos mina föräldrar och frågade var jag var någonstans”, skriver han på Twitter.

LÄS MER
CS:GO-scenen sluter upp mot hatet med #stoptoxicity

GeT_RiGhT som fortfarande var ung vid tillfället fick inget veta om samtalen förrän några månader senare.

”Hon berättade att personen ville prata med mig, även om jag då nästan redan hade flyttat hemifrån[…] Av det hon kunde förstå av samtalen så var han arg på grund av en match som jag hade spelat och ville uttrycka sin frustration kring det. Till mig personligen”, skriver Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund.

Hans mamma fortsatte att svara på de nattliga uppringningarna till sin sons förvåning. När han frågade varför så svarade hon att mannen på andra sidan luren var vilsen och behövde någon att prata med. Om hon inte gjorde det så kände hon att något dåligt skulle kunna hända uppringaren.

Nu, skriver Get_RiGhT, kan han till och med undra vad som hände med mannen som ringde efter att samtalen slutade komma.

I dag har hatet bytt skepnad och stjärnan erkänner själv att det här bara är en av många sätt som han har upplevt det på. Oavsett i vilken form är han tydlig på en front – det är fel.

”Ibland kan folk bli missförstådda och säga fel saker, det har jag själv gjort, men att få meddelanden om att folk ska dö; föräldrar, vänner, flickvänner och så vidare är bara så fel.”

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro