ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

GeT_RiGhT hoppas vända tunga tiden till en fördel

Erik Glanell · 10 Feb 2017
Uppdaterad 10 Feb 2017
”Många av lagen kanske underskattar oss när det gått dåligt den senaste tiden”, säger Christopher Alesund, nyckelspelare i Ninjas in Pyjamas.

”Många av lagen kanske underskattar oss när det gått dåligt den senaste tiden”, säger Christopher Alesund, nyckelspelare i Ninjas in Pyjamas. Foto: Björn Lindgren, Claudio Bresciani/TT


Ninjas in Pyjamas, med nyckelspelaren GeT_RiGhT”, har haft sviktande resultat. Inför årets andra stora evenemang, Dreamhack Masters i Las Vegas, tror stjärnan att den tuffa tiden kan bli en fördel.

klar

Artikellänk är kopierad

Det var ett tufft slut på 2016 för Ninjas in Pyjamas och stjärnan Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund. Spelet gick inte deras väg och efter kvalet till Counter strike-majorn i Atlanta fick de för första gången nöja sig med att betrakta spelet från publikhåll.

När årets andra stora CS-turnering, Dreamhack Masters, drar igång i Las Vegas är laget ute efter revansch. Och enligt den svenska stjärnan är det viktigt att tackla utmaningen på rätt sätt. Inte minst när yttre omständigheter kan spela in.

– Det känns viktigt att komma in med rätt inställning. Med harmoni och lugn. Jag har ju hälsoproblem med en magsjukdom som kan ställa till det från ena dagen till den andra, säger Alesund och refererar till Crohns sjukdom som tvingar honom att ta medicin för att fungera normalt.

LÄS MER
Han kan ta ledarrollen i Maikeleles nya lag

Tiden när laget rusade in i striden dunkandes på brösten med vinst som enda mål hör dock till historien.

– Jag skulle helst vilja stå och skrika att vi ska vinna. Men den inställningen har jag förlorat mer och mer och jag känner att man måste vara mer realistisk, säger Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund.

Trots den mer nedtonade inställningen till tävlingsmomentet finns vinnarskallen fortfarande där.

– Vi kommer för att vinna. Man vill det innerst inne och realistiskt sett tror jag att vi har ganska bra chanser, säger stjärnan.

Han tror också att de senaste tidens formsvacka med lite tur kan ge laget en fördel.

– Många av lagen kanske underskattar oss när det gått dåligt den senaste tiden. Då kanske man kan använda det som sitt starka kort.

Med i tankarna finns så klart även titeln på hemmaplan när Masters avgjordes i Malmö i april förra året.

– Det är något som jag tror att alla i mitt lag tänker på ofta eftersom det sprider glädje. Så när det den senaste tiden har gått lite dåligt så är det något man kan se tillbaka på säger Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund.

Om ”ninjorna” får ännu ett fint minne att se tillbaka på i Masters-sammanhang visar när turneringen drar igång i nästa vecka med start på onsdag.

pil
Christopher ”GeT_RiGhT” Alesund om…

… att tvivla på sig själv

”Det har varit tungt den senaste tiden. Det blir en diskussionsfråga när man missar en major som alla vi professionella spelare drömmer om att vinna. Då väger det extra tungt. Man ältar det i sin egen lilla hjärna och ifrågasätter om man fortfarande har vad som krävs för att vara en av de bättre spelare i världen. Eller den bästa.”

… hur jetlag påverkar spelet

”Det påverkar till och från. 9 timmar är mycket jobbigare än 6 timmar som i majorn i Atlanta. Men när man flyger in så brukar man komma in i rätt rytm. Nu när vi inte har rest på ett tag så kommer det kanske bli tuffare. Allt handlar om hur man förbereder sig.”

… att danskarna i Astralis fick en efterlängtad vinst

”De har varit nära många gånger, men har ju ryktet om sig att alltid ”chokea”. Det var ju bara en tidsfråga när man ser hur bra de var i slutet på förra året. Även om jag personligen inte hejade på just dem i finalen eftersom jag står närmre Virtus Pro. Astralis förtjänade vinsten, men hjärtat låg hos VP.”

pil
Här är grupperna i Dreamhack Masters Las Vegas

Grupp AAstralisNorthOpticComplexity

Grupp BVirtus.ProFnaticGambitMisfits

Grupp CSK GamingNinjas in PyjamasCloud 9Tyloo

Grupp DFazeNa’VIMousesportsRenegades

klar

Artikellänk är kopierad

Erik Glanell
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro