ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Geten släpps ned för att bli tigermat – går in och dominerar

Joel Linde · 27 Nov 2015
Uppdaterad 27 Nov 2015

Geten Timur skulle bli en av tigerns två levande måltider för veckan. Så blev det inte. I stället snodde geten tigerns säng och visade vem som bestämde.

klar

Artikellänk är kopierad

Geten Timur skulle möta sin skapare. Han släpptes in till Amur, en sibirisk tiger som bor på Primorsky safari park i sydöstra Ryssland. Men geten kände inte för att vara någons byte utan började i stället jaga bort tigern från dennes egen sovplats.

Tigern tycktes bli påtagligt fundersam och var inte van att köras med så som Timur gjorde, och bestämde sig för att undvika konfrontation. I fyra nätter har Timur nu lagt beslag på tigerns bekväma sovplats, och det betydligt större rovdjuret har i stället fått nöja sig med att sova på taket.

►LÄS MER: Se när pitbullen Jules myser med sina kycklingar

Men kanske var det ingen slump att det var just Timur gick in och dominerade tigern. Namnet kommer nämligen från en våghalsig grabb ur en populär barnbok från kommunisteran i Ryssland, och gavs till geten eftersom man tyckte att det passade honom.

– Det är ett passande namn för ett så frimodigt djur, sade en representant för parken till NBC.

Men det verkar inte finnas någon fientlighet mellan de båda djuren. Det är snarare så att Timur ofta tar rygg på Amur genom inhägnaden, skriver NBC.

Men det är inte alla siberiska tigrar som är så barmhärtiga mot getter eller andra djur. Förra året lät president Vladimir Putin släppa ut två unga tigrar i det vilda. De tog sig då över till Kina där de spred förödelse och dödade tiotals getter och kycklingar innan de kilade tillbaka hem till Ryssland.

►LÄS MER: Pilot nödlandade jet – för att rädda frysande hund

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro