ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gick hem med nätdejt – vaknade med rånarliga

Tobias Andersson Åkerblom · 11 Feb 2013
Uppdaterad 19 Mar 2013
Gick hem med nätdejt – vaknade med rånarliga

Gick hem med nätdejt – vaknade med rånarliga Foto: Scanpix


En man i 25-årsåldern gick hem med en nätdejt förra helgen – på natten vaknade han när hans ansikte slogs sönder och ägodelar stals av två män i lägenheten. Polisen misstänker att dejtligan har rånat fler offer.

klar

Artikellänk är kopierad

Mannen träffade en 18-årig kvinna på dejtingsajten Badoo och på lördagskvällen förra helgen gick de hem till hans lägenhet i centrala Göteborg och hade sex, enligt uppgifter till Metro. Mellan klockan två och tre på söndagsmorgonen fick han ett bryskt uppvaknande.

– Han blir slagen, så vaknar han, säger Anders Lycke, gruppchef på polisens utredningsenhet. Dejten var då borta – i stället fanns det två män i lägenheten. 

Samtidigt som en av dem matade slag i hans ansikte rånades han på sina ägodelar. Efteråt gick 25-åringen till en granne för att få hjälp att kontakta polis, då var han enligt uppgift till Metro helt sönderslagen i ansiktet. På fredagen anhölls den 18-åriga kvinnan, misstänkt för grov misshandel och grov stöld.

Samtidigt misstänker polisen att fler kan vara drabbade av dejtligan. Liknande händelser har enligt polisen inträffat tre fyra år tillbaka i tiden och mer nyligen – med skillnaden att lockbetet i de fallen har varit prostituerade.

– Man har tagit betalt för det. Men så är det inte i det här fallet, säger Anders Lycke. 

Nu vill polisen ha tips från Metros läsare om andra har drabbats. De bekräftade även innan 18-åringen anhölls att de hade misstänka i fallet, men ville inte kommentera närmare.

– Det är i ett väldigt känsligt utredningsläge, säger Anders Lycke.

klar

Artikellänk är kopierad

Tobias Andersson Åkerblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro