ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gifta paret rånade äldre damer på smycken

Sebastian Chaaban · 11 Okt 2013
Uppdaterad 13 Okt 2013

Det gifta paret misstänks ha specialiserat sig på att råna äldre damer. Nu åtalas de för fyra fall av grovt rån. "De tilltalade har följt efter damerna och rånat dem just när de kommit hem", säger åklagaren.

klar

Artikellänk är kopierad

Det misstänkta paret står åtalade för fyra fall av grovt rån som inträffade i somras i Stockholm.

Mannen och kvinnan ska ha gett sig på äldre damer i 80-årsåldern som hade värdefulla smycken på sig.

– Gemensamt är att de tilltalade har följt efter damerna och rånat dem när de är på väg in i sina trapphus eller på väg in i sin lägenhet, säger åklagare Oskar Edvardsson.

Paret ska med våld slitit till sig smyckena från damerna som har fått ta emot slag, knuffar och sparkar, enligt stämningsansökan.

Polisen kunde koppla samman de olika rånen och komma paret på spåren då de fångades på övervakningsfilmer i närheten där rånen inträffade.

– Initialt trodde man det handlade om olika rån, men man såg ett samband med tillvägagångssättet. Sedan lyckades man få fram filmerna på paret, säger Oskar Edvardsson.

Vid ett av rånen ska paret ha gett sig på en äldre dam just när hon kommit in trapphuset till bostaden på Södermalm.

Kvinnan knuffades till golvet och rånarna tog hennes plånbok, samt slet till sig hennes armband och halsband. Något som orsakade damen smärta och blåmärken.

– Hon har naturligtvis mått mycket dåligt över det som hänt och tagit det hårt, även om hon i dagsläget mår något bättre. Min klient blev av med sin plånbok och flera smycken till ett betydande värde, över 20 000 kronor, säger kvinnans målsägandebiträde Henrik Angur.

Mestadelen av de smycken som stals från damerna är fortfarande försvunna.

Det gifta paret nekar helt till anklagelserna. 

klar

Artikellänk är kopierad

Sebastian Chaaban
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro