ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gigantiskt pariserhjul byggs med hjälp av SKF-teknik

Olle Warnhammar · 17 Dec 2013
Uppdaterad 18 Dec 2013
Pariserhjulet Las Vegas High Roller Las Vegas High Roller blir 168 meter högt och hjulets 28 gondoler rymmer upp till 40 personer. Hjulet är tänkt att bli mittpunkt i The LINQ, ett planerat nöjesområde i Las Vegas.  

Pariserhjulet Las Vegas High Roller Las Vegas High Roller blir 168 meter högt och hjulets 28 gondoler rymmer upp till 40 personer. Hjulet är tänkt att bli mittpunkt i The LINQ, ett planerat nöjesområde i Las Vegas.   Foto: SKF


klar

Artikellänk är kopierad

Arbetare på SKF:s Göteborgsfabrik. 
  Företaget SKF förknippas mest med tåg och flygplan, enligt Rebecca Janzon, som menar att det är kul att arbeta med lite annorlunda projekt ibland.
  – Allting som rullar behöver ett lager, vare sig det är ett pariserhjul eller ett tåg.
Arbetare på SKF:s Göteborgsfabrik. Företaget SKF förknippas mest med tåg och flygplan, enligt Rebecca Janzon, som menar att det är kul att arbeta med lite annorlunda projekt ibland. – Allting som rullar behöver ett lager, vare sig det är ett pariserhjul eller ett tåg.Foto: SKF

Las Vegas High Roller ska bli världens högsta Pariserhjul. Och nu ska Göteborgsbolaget SKF bidra med västsvensk teknik för att få det att rulla.

– Det finns bara ett fåtal tillverkare i världen som kan leverera avancerade produkter av den här storleksordningen, och vi är glada över att SKF ingår i vårt team för att skapa världens största och mest dynamiska pariserhjul, säger David Codiga, projektledare för nöjesområdet The LINQ i Las Vegas, i ett pressmeddelande.

I beställningen ingår två sfäriska rullager, de största rullager som någonsin tillverkats i Göteborgsfabriken.

– Vi som sitter i Göteborg är väldigt stolta över att bidra till världens största pariserhjul och att vi är ett av de få företag som kan tillverka så här stora lager, säger Rebecca Janzon, SKF:s globala presschef.

klar

Artikellänk är kopierad

Olle Warnhammar
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro