ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gigolon lurade BMW- arvinge på 80 miljoner

TT · 9 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Scanpix

Den 44-årige Helg Sgarbi hade stor framgång hos kvinnorna. Så stor att han dömdes på första rättegångsdagen till sex års fängelse.

Det är inte arga äkta makar som har stämt mannen, som kallas för "den schweiziske gigolon" av den tyska skandalpressen. Snarare är det så att Sgarbis målgrupp, superrika och mäktiga europeiska kvinnor, var en klar riskgrupp.

Sgarbi sol-och-vårade för fullt, bland annat bilkoncernen BMW:s arvtagerska Susanne Klatten. Den 46-åriga trebarnsmamman Klatten lät sig förföras av Sgarbi på ett sunkigt Münchenhotell, där hon hoppades att hon inte skulle stöta på några bekanta. Men hon visste inte att Sgarbi filmade mötet.

Han lyckades lura av henne sju miljoner euro (över 80 miljoner kronor) genom en uppdiktad historia om att han skulle ha kört på en liten flicka i Florida och behövde pengar för att betala föräldrarna.Sedan krävde han hela 536 miljoner kronor för att inte lägga ut hotellfilmen på nätet. Då sade

Klatten stopp och polisanmälde Sgarbi. Ytterligare sex kvinnor, alla stormrika, trädde fram.På måndagen inleddes rättegången mot Sgarbi med att denne medgav att åtalet mot honom "i huvudsak" överensstämmer med verkligheten.

Klatten tillhör den så kallade Quandt-klanen, som enligt tidskriften Forbes rikemanslista är god för över 120 miljarder kronor. Hon har tidigare inte gjort mycket väsen av sig utan framstått som en av Tysklands få framträdande kvinnor i affärslivet.

Den tyska skandalpressen har fått glädjefnatt inför utsikterna att få följa hur Sgarbis kvinnor under besvärande former får sätta sig i vittnesbåset. Därav blir möjligen intet, eftersom Sgarbis erkännande kan innebära att deras vittnesmål inte behövs. Det ska dock knappast uppfattas som en gest mot offren utan mera som ett försök att mildra det under alla omständigheter fleråriga fängelsestraffet.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro