ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Gita Nabavi har valts till Fi:s nya partiledare

Filip Joelsson · 24 Feb 2018
Uppdaterad 24 Feb 2018
Gita Nabavi blir Feministiskt initiativs nya partiledare jämte Gudrun Schyman.

Gita Nabavi blir Feministiskt initiativs nya partiledare jämte Gudrun Schyman. Foto: Feministiskt initiativ.


Gita Nabavi har valts till ny partiledare för Feministiskt initiativ. Hon valdes in vid Fi:s valkonferens i Malmö och kommer nu leda partiet bredvid Gudrun Schyman.

klar

Artikellänk är kopierad

Gita Nabavi blir Feministiskt initiativs nya partiledare. Hon valdes av en enhällig kongress vid partiets valkonferens som pågår i Malmö under helgen.

– Det är en ära att få vara en del i det här sammanhanget, sade hon i sitt första tal som partiledare.

Nabavi ersätter den förre partiledaren Victoria Kawesa, som valde att lämna sitt förtroendeuppdrag i höstas i sviterna efter att ha åtalats för upphovsrättsbrott. Själv menade Kawesa att hon att lämnade av privata orsaker.

Gita Navabi kommer nu att leda Feministiskt initiativ tillsammans med Gudrun Schyman.

I Metros senaste opinionsundersökning, Yougov, fick Fi: 2,5 procents stöd. Nabavi är dock positivt inställd till att partiet ska nå fyraprocentsspärren vid höstens val.

– Jag precis som alla andra i den feministiska rörelsen är här för att vi vill ha förändring. Vi ser på vår omgivning, på samhället, på världen och vet att vi kan göra det här bättre. Nu går vi in i en valrörelse igen, den här gången större och starkare än någonsin, säger Gita Nabavi, i ett pressmeddelande.

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Joelsson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro