ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gitarrist utan armar fick spela med idolerna

Jenny Sköld · 14 Aug 2012
Uppdaterad 14 Aug 2012

klar

Artikellänk är kopierad

18-åriga George Dennehy fick tusentals visningar på sina Youtube-klipp, där han spelar covers – med tårna. Idolerna Goo Goo Dolls blev imponerade av tonåringens tolkningar av några av gruppens låtar, bjöd in honom att spela med dem på Musikfest – en lokal festival i Pennsylvania. 

– Vi tog kontakt och soundcheckade med honom för att kolla om han verkligen kan spela våra låtar. Jag tror att han kan dem bättre än vi själva, säger Goo Goo Dolls trummis Derry Miller till tidningen Lehigh Valley Live.

Klippet från när Dennehy med en slående finmotorik kompar och sjunger med bandet till låten "Iris" förra veckan har sedan setts över en halv miljon gånger. 

Dennehy framförde, enligt tidningen Huffington Post, ytterligare två covers själv innan huvudakten, bland annat Pinks "Perfect".

Dennehy är född utan armar och adopterades från Rumänien som spädbarn. Han är enligt en pressrelease från Musikfest den enda kända personen i världen som kan spela stränginstrument med tårna. 

"Vi är alla här av en anledning. Låt inte någonting stå i vägen om någon vill göra det den känner sig kallad att göra. Jag vill att människor ska se att även om jag inte har armar sträar jag att göra det jag vill i livet, säger George Dennehy till Huffington Post. 

klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro