ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gjorde av med pengarna han inte hade rätt till

John Lindblom · 14 Okt 2011
Uppdaterad 14 Okt 2011
Riksdagsledamoten Erik A Eriksson bodde gratis i riksdagens lägenhet – och tog samtidigt emot bostadsersättning på 56 000 kronor.

Riksdagsledamoten Erik A Eriksson bodde gratis i riksdagens lägenhet – och tog samtidigt emot bostadsersättning på 56 000 kronor.


Erik A Eriksson (C) gjorde av med det felutbetalda bostadsbidraget

klar

Artikellänk är kopierad

Riksdagsledamoten Erik A Eriksson fick 7 000 i månaden i bostadsersättning för en bostadsrätt han hade sålt. Samtidigt som han bodde gratis i en av riksdagslägenhet. I går blev han nedringd av journalister. – De lokala reportrarna har varit minst sagt kritiska och jag vågar knappt åka hem till Värmland nu. På grund av Juholtaffären blev det dock ganska lugnt här i Stockholm, kommenterade centerpartisten i går. Den värmländske riksdagsledamoten erkänner nu, efter Metros torsdagsartikel, att han spenderat de felaktiga månadsutbetalningarna trots att han visste att pengarna inte var hans. I slutet av augusti, efter att ha vetat om felet i i månader,  skall han dock själv ha larmat riksdagen. – Ja, det blev väldigt fel.  Jag hade en jäkla tur som inte väntade ännu längre, erkänner centerpartisten som nu betalar av beloppet via avdrag på riksdagsarvodet. Med all sannolikhet slipper han polisanmälan. – Vi har fått en förklaring och han har gått med på avbetalningsplan, säger riksdagens enhetschef Marianne Bjernbäck.

klar

Artikellänk är kopierad

John Lindblom
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro