ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Gladare Gonzáles tillbaka efter fyra år

Pontus Hammarlund · 25 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Fyra år har gått men nu är José González tillbaka med både ny platta och livssyn.– Det är skönt att ha en mer avslappnad inställning. Jag tror att jag var mer svårmodig innan, säger han.

Debuten ”Veneer” släpptes 2003. En skiva som innebar att José González blev en av Sveriges främsta musikexporter och att ett flitigt turnerande runt vårt jordklot tog vid.– Även om det har varit väldigt kul så har det också varit väldigt jobbigt. Jag är lite dålig på att säga nej. Det mest negativa är väl att det är svårt att ha ett förhållande, säger han.José González må ha lämnat sitt svårmod privat men på nya albumet ”In our nature” finns det kvar.– Jag gillar svårmod och dysterhet och tror att jag på något sätt bejakar det fortfarande. Men nya skivan är inte lika inåtriktad även om den tar upp mörka aspekter på saker. Däremot handlar den mer om andra än om mig själv.

”Veneer” spelades in under enkla och billiga former och trots att plattans framgång inneburit klirr i kassan för José González lyser de kostsamma arrangemangen med sin frånvaro även på ”In our nature”. Den sparsamma enkelheten har blivit hans signum.– Jag ville bibehålla känslan av att ha gjort det själv även om jag har varit uppe på Svenska Grammofonstudion. Det är mer intressant att utveckla det jag har startat än att lägga på stråkar och stora arrangemang.

Många fans glädjs nog åt att livefavoriten och tillika Massive Attack-covern ”Teardrop” finns med på nya albumet.– Det är ett enkelt knep när man inte har så många låtar själv. Jag har spelat den live sedan Hultsfred 2004 och har märkt att det är en publikfavorit.

I höst satsar José González på USA i första hand. En stor del av turnén får han ressällskap av flickvännen kollegan och Little Dragon-medlemmen Yukimi Nagano. Men i december återvänder han till våra breddgrader för en kortare Skandinavienturné.

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro