ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Glädjebeskedet: Nour och Mohammed får stanna

Tomas Lundin · 1 Okt 2015
Uppdaterad 1 Okt 2015
Första gången Metro skrev om Mohammed var när han önskade sig uppehållstillstånd i julklapp. Nu har klappen kommit.

Första gången Metro skrev om Mohammed var när han önskade sig uppehållstillstånd i julklapp. Nu har klappen kommit. Foto: Privat


Förra julen önskade sig Mohammed inte någon Xbox i julklapp – utan ett uppehållstillstånd. Nu har äntligen tomten kommit till familjen El Safh i Grästorp.

klar

Artikellänk är kopierad

Nour, näst längst till höger, med sin mamma och två andra syskon. Hela Grästorp slöt upp bakom familjen.
Nour, näst längst till höger, med sin mamma och två andra syskon. Hela Grästorp slöt upp bakom familjen.Foto: Privat

Familjen kommer från Libanon, men har bott i Sverige i elva år och Mohammed, 11, är född här. Trots det beslutade Migrationsverket i mars att utvisa familjen

– Jag blev chockad. Och ledsen. Jag hade trott att vi skulle få stanna.  Nu vill jag inte gå till skolan mer. Om jag ändå inte kommer att få fortsätta, sa Mohammed till Metro den 11 mars i år. 

Men hela Grästorp slöt upp bakom familjen. Facebooksidan ”Låt Nour och Mohammeds familj stanna samlade mängder av namnunderskrifter och den 22 mars tågade över 500 personer ut på stadens gator för att protestera mot beslutet.

I morse kom äntligen beslutet familjen och hela Grästorp väntat på – familjen får stanna. 

– Det känns jätteskönt. Lärarna och rektorerna arrangerade pizzaparty för min klass för att fira, säger Nour till Metro. 

Nour beskriver den osäkra tiden som jobbig. Både hon och lillebror Mohammed har tyckt att det känts hopplöst att gå i skolan om de ändå inte ska få stanna i Sverige. Nu kan hon följa sin dröm om att bli advokat och Mohammed har fått sin julklapp i efterhand. 

– Jag vill tacka Grästorp, mina klasskompisar och även tidningarna som hjälpt att sprida ut det, säger Nour.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro