ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Glädjebeskedet: Ove får stanna i sitt hem

Johan Kellman Larsson · 1 Nov 2011
Uppdaterad 1 Nov 2011
Magnus Nilsson (M) och en lättad Ove Bergh efter beskedet att han får stanna i sin lägenhet i Solna.

Magnus Nilsson (M) och en lättad Ove Bergh efter beskedet att han får stanna i sin lägenhet i Solna. Foto: Urban Brådhe


Efter Metros artikel i måndags. Nytt besked från Solna stad: Ove, 72, sparkas inte ut på gatan. Hotellhemmet ska avvecklas – men hyresgästerna får stanna. En stor lättnad”.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro rapporterade i måndags att Solna stad ska avveckla verksamheten med hotellhem. Konsekvensen? Bland annat att ett tiotal hyresgäster med rivningskontrakt i Huvudsta bostadshotell skulle sparkas ut på gatan.

Men nu har Solna stad plötsligt ändrat sig. Ove, 72, är lättad när Metro träffar honom. – Det har varit en mycket jobbig tid av osäkerhet, men nu har en tyngd lyfts från mina axlar, säger Ove Bergh.

Hyresgästerna kommer nu alltså få bo kvar så länge de önskar. Bakgrunden till kovändningen från Solna stad är, enligt Magnus Nilsson (M) som är ordförande för Råsunda Förstads AB som äger bostadshotellet, att hyresgäster med rivningskontrakt ska behandlas som de reguljära hyresgästerna. – Det är ingen brådska att säga upp kontrakt. Det kommer ändå ta lång tid innan det är helt avvecklat eftersom det totalt rör sig om 190 lägenheter.

Men kunde ni inte ha rett ut det här innan ni meddelade Ove att han var tvungen att flytta? – Jo, men vi var tvungna att kontrollera att allt var lagenligt.

Så det var inte tack vare att Metro och andra tidningar skrev om fallet? – Vi hade inte upptäckt problemet om det inte vore för medierna. Alla kommer att bli nöjda och glada över den här lösningen, säger Magnus Nilsson (M).

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro