ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Glädjebeskedet: Soligt väder i helgen

Hugo Ewald · 25 Feb 2016
Uppdaterad 26 Feb 2016

Foto: TT


I helgen kan vi njuta av fint väder i nästan hela landet. Trots att våren har kommit till Västkusten håller kylan i sig ett tag till på de flesta håll. Skidsugna sportlovsfirare kan därför se fram emot ett sista åk. "För alla sportlovsfirare är det här precis vad man vill ha", säger meteorologen Martin Hedberg.

klar

Artikellänk är kopierad

Martin Hedberg.
Martin Hedberg.

Tidigare i veckan kom våren officiellt till Västkusten och på flera håll i Sverige har det varit både soligt men kallt under de senaste dagarna. Kylan håller i sig ett tag till men i helgen blir det soligt väder i nästan hela landet. 

För skidsugna sportlovsfirare ser det inte ut att vara för sent att ta ett sista åk. 

– Vädret som det varit nu ligger kvar såhär nästa vecka. Det blir två-tre plusgrader på dagen och några minusgrader på natten. Allt töar inte bort, vilket är bra om man ska åka skidor, säger Martin Hedberg, metereolog på Vädercentralen.► LÄS MER: Därför blir du tröttare när snön försvinner under vintern

I Stockholm fortsätter det vara soligt och några plusgrader under helgen och början av nästa vecka. Och det friska vädret gäller även resten av Sverige.

– Det är ganska bra väder i hela landet. Det kommer in ett mindre snöområde vid södra Norrland och för alla sportlovsfirare är det precis vad man vill ha, säger Hedberg.

Först på tisdag nästa vecka börjar något av en omläggning äga rum vädermässigt med nederbörd och mer moln.

– Då kommer det in lite mer moln och ett nederbördsområden kommer att nå Götaland, Svealand och Södra Norrland. På onsdag blir det då regn i Götaland eventuellt också snöblandat regn. Men i Svealand och Norrland blir det mer som snö. Så det är stabilt väder till tisdag nästa vecka och sedan blir det lite mer osäkert med nederbördsområden som mest kommer vara som snö, säger Martin Hedberg.► LÄS MER: Så räddar du din Iphone från att dö i kylan

klar

Artikellänk är kopierad

Hugo Ewald
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro