ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Glädjen spreds bland sjuka barn

Edvin Gepertz · 29 Sep 2011
Uppdaterad 29 Sep 2011
Cecilia Gundersen, en av eleverna från barn- och fritidsprogrammet som var med och arrangerade Glädjens dag, och Simon Lindberg, 6, passade på att spela Nintendo Wii.

Cecilia Gundersen, en av eleverna från barn- och fritidsprogrammet som var med och arrangerade Glädjens dag, och Simon Lindberg, 6, passade på att spela Nintendo Wii. Foto: Christina Blom


Pyssel, tipspromenader och en rolig trollkarl tog plats på Drottning Silvias barnsjukhus i Göteborg. I går anordnades en glädjedag för alla sjuka barn.

klar

Artikellänk är kopierad

Entrén på Drottning Silvias barnsjukhus såg inte ut som vanligt igår. Fika stod framdukat och med hjälp av en projektor hade en av väggarna gjorts om till en skärm där barnen kunde spela tv-spel. På lekterapin, dit sjuka barn i vanliga fall kan komma för att leka innan och efter behandlingar, fanns det pyssel uppdukat på ett bord och i korridorerna kunde man gå tipspromenader. – Det roligaste var att jag fick spela tv-spel, säger Simon Lindberg, 6. Klockan två gjorde Martin Rosvall, i går känd som den roliga trollkarlen A:son B:son C:son, ett framträdande som fick barnen att vrida sig av skratt bland annat genom att misslyckas trolla fram en regnbåge. – Det bästa var när han trollade fram sina kalsonger och när vi fick autografer, säger Simon Lindberg. Aktiviteterna under gårdagen gick under namnet Glädjens dag och var ett projektarbete för tre elever på barn- och fritidsprogrammet på Nösnäsgymnasiet. Målet var att göra något som skulle uppskattas av andra och de tre tjejerna blev positivt bemötta när de presenterade sin idé för barnsjukhuset. – Vi ville göra något för barnen, säger Sofia Blidberg. Vi tänkte att på sjukhus måste man ha lite roligt så man orkar behandlingar och sådant.

klar

Artikellänk är kopierad

Edvin Gepertz
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro