ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Glamourprinsessan debatterar näthatet

Lina Färm · 16 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: StockholmStudio

TV "Kvällsöppet med Ekdal och Hakelius” handlar om mobbning och hot på internet. Karolina Lassbo, som skriver En glamourprinsessas dagbok, är ofta utsatt.  

– Dels är det kränkande saker som ofta går ut på att jag är ful eller är på ett visst sätt. Dels finns det vissa som kommer med rena hotelser. Jag får också ta emot svenskarnas hat mot jurister, eftersom det står på bloggen att jag är jurist. Hur tar du det? - Jag har lärt mig att välja vilken kritik jag ska lyssna på, det mesta är ju på dagisnivå. Men har jag haft en dålig dag så är det inte kul att läsa förolämpning efter förolämpning. Jag kan låta kränkande kommentarer stå kvar, ta bort dem eller svara personen. Det känns som om allt blir fel, för om jag till exempel tar bort den får jag en sur kommentar om varför jag gjorde så.  Vad har du för tips till andra bloggare? - Acceptera inte att vad som helst skrivs i kommentarsfältet. Det är viktigt att markera att det inte är okej, och ta upp det till diskussion.

klar

Artikellänk är kopierad

Lina Färm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro