ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Glamourprinsessan laddar för Nobelfesten

Tomas Lundin · 8 Dec 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Glamourprinsessan laddar för Nobelfest.
Glamourprinsessan laddar för Nobelfest.

GLAMOURPRINSESSAN Hon har har suttit klistrad framför tv:n på nobeldagen varje år sedan hon var fem år gammal, nu äntligen får "Glamourprinsessan" Karolina Lassbo gå på festen själv och kanske träffa andra prinsessor.

Men inbjudan kom inte genom någon gräddfil. – Jag vann en plats genom ett lotteri som administreras av Stockholms Universitets Studentkår. Tidigare år har jag köpt 3–4 lotter, men nu är det sista chansen för mig att gå som student så jag köpte 26 stycken för att vara säker, säger "Glamourprinsessan" Karolina Lassbo.

Hennes blogg "En glamourprinsessas dagbok" läses varje vecka av runt 35 000 personer, lika mycket som en mindre svensk dagstidning. Många kallar den felaktigt för modeblogg, men Karolina bloggar om allt ifrån kändisliv till utrikespolitik.   

Karolina är en av de få människor som faktiskt tjänar pengar på sitt bloggande, i alla fall tillräckligt för att slippa ta studielån och för att kunna lägga ner drygt 12 000 kronor på förberedelser till nobelfesten.

En stor del av budgeten går till skapandet av Blå Hallens huvudvändare nummer ett, en egendesignad röd balblåsa i sjöjungfrumodell. – Jag har en del balklänningar i garderoben men ville ha någonting speciellt. Inspirationen kommer från Jessica Rabbit, den tecknade sångerskan i Roger Rabbit. Den är nog mer Hollywood än prinsessa.

Biljetten gäller för två och när det var dags att bestämma bordskavaljer lät hon tärningen bestämma. Eller? – Jag gjorde en lista över alla singelkillar jag känner och tog bort de som inte gratulerat mig på födelsedagen och de som är minst gentlemen. Sen slog jag tärning om vem det skulle bli. Jag slog flera gånger tills det blev en fyra.

"Nummer fyra" är Oskar Kalmaru, som driver videosajten "Bubblare" och de båda träffades vid ett fototillfälle när en tidning rankade sveriges mediaelit. Än så länge har deras relation bara varit professionell, Karolina har lagt upp sina filmer med hjälp av Oskars sajt, men vem vet vad som händer efter balen.

klar

Artikellänk är kopierad

Tomas Lundin
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro