ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Glasögon som syns är höstens heta trend

Ann Hagman · 30 Aug 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Paul Frank gillar brunt …

Paul Frank gillar brunt …


klar

Artikellänk är kopierad

… liksom Tom Ford …
… liksom Tom Ford …
Gubbågar från Initium.
Gubbågar från Initium.
Svarta Pradaglasögon i pilotmodell.
Svarta Pradaglasögon i pilotmodell.
Gucci med mönster på skalmarna.
Gucci med mönster på skalmarna.

Kraftiga, stora, iögonfallande. I höst ska glasögonen synas. De ska dessutom vara ”retronördiga” – så det handlar om att våga. – Vill du vara riktigt trendig, kör på nördlooken. Lite professorsstuk med kolsvarta skalmar som verkligen syns, säger Veckorevyns chefredaktör och modekännare Ebba von Sydow, som i dag ska utse Årets glasögonbärare tillsammans med herrmodeexperter från tidningen King och en glasögonexpert från Blic Optic.

GLASÖGONVÅG Ebba von Sydow talar om en glasögonvåg i modevärlden. I modereportagen bär modellerna glasögon och Stureoptikern i Stockholm har fått ett uppsving av kunder som köper glasögon utan styrka – bara för att det är en snygg och trendrätt accessoar. – Vi säljer glasögon med kraftiga bågar och mycket färger. Glasögonen får synas mycket mer än tidigare, säger Anna Carin Tauson, som är chef i butiken vid Stureplan.

TOM FORD DET SENASTE Det senaste hos Stureoptikern är Tom Fords bruna, runda och djupa brillor. Och lila, röda och orange plastbågar, gärna med mönster på skalmarna. Gucci har till och med placerat en guldig geting på bågen. Dessutom finns flera varianter på riktiga ”gubbglasögon” i svart och runda glasögon i pilotmodell.

klar

Artikellänk är kopierad

Ann Hagman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro