ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Glasstillverkare hoppas på rekordår

Anders Göransson · 11 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

GLASSIGT. Svenskarna väntas svalka sig med glass för över fyra miljarder kronor i år. En varm vår och den senaste tidens envisa värmebölja får glasstillverkarna att hoppas på rekordförsäljning.– Hittills har det gått över förväntan, vad jag hört från tillverkarna. Och värmen fortsätter ju, så det ser bra ut, säger Arne Gabrielsson, informationsansvarig på branschorganisationen Glassföreningen till Metro.

Den svenska glasstillverkaren Sia ökade sin försäljning med 23 procent och aprilförsäljningen var inte mycket sämre.– Vi ligger nu uppemot 20 procent över budget, vilket innebär att helårsförsäljningen kan hamna på 245 miljoner kronor, säger Per Stenström till TT.GB Glace, som har drygt hälften av den svenska glassmarknaden, vill inte i detalj berätta om försäljningen, men uppger sig vara nöjda.Efter två kalla och blöta somrar fick vi en kanonsommar i fjol, och glassförsäljningen steg kraftigt.

Branschen omsatte närmare fyra miljarder kronor. Volymmässigt var det dock en bit upp tilltoppnoteringen från 1993 på 14 liter glass per person.Räknat i pengar finns det enligt Glassföreningen hopp om ett rekordår i år. Men det beror på vädret, och vädret allena.– Försäljningen är beroende av fint väder. Bara det inte blir alltför varmt, för då börjar folk dricka läsk i stället, säger Arne Gabrielsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro