ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Glasvegas-Caroline vill festa loss i Sverige

Katarina Matsson · 5 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011
Glasvegas på NME Awards i London nyligen. Det skotska succébandet består av Rab Allan, gitarr, kör, Caroline McKay, trummor, Paul Donoghue, bas, kör och James Allan, sång och gitarr.

Glasvegas på NME Awards i London nyligen. Det skotska succébandet består av Rab Allan, gitarr, kör, Caroline McKay, trummor, Paul Donoghue, bas, kör och James Allan, sång och gitarr. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

Förra årets mest hajpade band kommer äntligen till Sverige. I kväll spelar Glasvegas på Debaser Medis. Metro tog ett snack med Caroline McKay, trummis i Glasgow-bandet som fångat alla från svåra kritiker till Hollywoodstjärnor. Kunde ni någonsin föreställa er hajpen?– Vi har alltid varit säkra på vår förmåga, men jag antar att man aldrig är riktigt förberedd. Att gå upp stå på scen och höra publiken sjunga med i texterna, det är fantastiskt.

Vilket hål tror du Glasvegas fyllde?– Vi låter inte som något annat just nu. Jag tror det finns en ärlighet och en relevans i texterna som folk saknar.

Har framgången förändrat er?– Vi är fortfarande vänner, annars skulle vi inte fortsätta. Jag vet att det finns folk i band som är musiker först och främst. Jag förstår inte det, vi är vänner framför allt.

Ni spelade nyligen i LA framför en massa kändisar. Vem är ert mest kända fan?– Antagligen Lisa-Marie Presley, hon var i publiken. Vi träffades och hon är härlig, en riktigt trevlig dam.

James har sagt i en interjvu att det är svårt att hänga med i ditt drickartempo, är det så?– Åh, han är en sådan lögnare! På sistone har jag varit väldigt skötsam. Jag tror att pojkarna håller på att ta över mina festarupptåg.

Du spelade inget instrument innan Glasvegas, hur var det att lära sig trumma?– Det har varit svårt men jag gjorde det för att pojkarna är mina vänner och de frågade. Det är en förmåga jag inte visste att jag hade, men jag är på väg dit.

Får vi höra något nytt på spelningen?– Just nu håller vi på med en massa roliga grejer, covers och så. James håller redan på att formulera nästa album i sitt huvud, men det betyder inte att ni kommer att få höra det någon gång snart. Förhoppningsvis gör vi en ny skiva till jul.

Vad förväntar du dig av Sverige?– Pojkarna har hyllat er. De hade jättekul, så jag tror att jag måste festa när jag kommer.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro