ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Glatt nordiskt vemod är melodin för Audrey

Susanna Mattsson · 11 Aug 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Detta är Audrey: Victoria Skoglund, Anna Tomlin, Rebecka Kristiansson och Emelie Molin.

Detta är Audrey: Victoria Skoglund, Anna Tomlin, Rebecka Kristiansson och Emelie Molin.


klar

Artikellänk är kopierad

Deras musik jämförs med Sigur Rós, Björk och Karin Dreijer från The Knife. Men själva tycker Audrey att de har lite gemensamt med ovanstående artister. – Men visst finns det en nordisk känsla i vår musik, säger gitarristen Victoria Skoglund, som tillsammans med Anna Tomlin, Emelie Molin och Rebecka Kristiansson utgör bandet.

FÅR HOPPA IN I kväll har de med kort varsel fått hoppa in och spela på Frihamnspiren i Göteborg efter att Scissors for Lefty ställt in sin spelning. Audrey bildades 2002 i Henån i Orusts kommun. I våras släppte de sin debutplatta ”Visible forms”. – Det är stark musik som vilar på harmonier och känslor, stämningsmusik kan man kanske säga, men för mig är den väldigt glad, även om många säger att det är musik de lyssnar på ensamma sent på natten.

FINA RECENSIONER Debutalbumet har fått fina recensioner i såväl Sverige som Storbritannien, där det nyligen släpptes. Lite ovanligt är att samtliga medlemmar står för sången på skivan. – Alla tycker om att sjunga och vissa låtar kanske passar en eller annan röst bättre.

klar

Artikellänk är kopierad

Susanna Mattsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro