ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Globen blir hästarena

Jessica Carleson · 28 Nov 2006
Uppdaterad 17 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

STJÄRNSHOW. Dagen innan de första hästarna kommer till Globen är det rena Monstertruckrallyt i arenan. Isen ska täckas av bland annat 1 100 ton stenmjöl och sand för att skapa ett bra underlag för de fyrfota stjärnorna. I år är det premiär för en ny ingrediens i topplagret: plastflis.– Det ger mer svikt på djupet. Det är bättre för hoppryttarna, säger Lasse Bergström, underlagsnestor.

Alla ryttare och kuskar ska dock kunna göra bra ifrån sig och trivas på arenan. Det gäller även hästarna. Femtio frivilliga från Blå stjärnan ansvarar för organisation och säkerhet för de 220 tävlings- och showhästar som bor över i Globen.Nina Nyros har ett pyssel med att placera hingstar på behörigt avstånd från ston och finna lugna hörn för extra känsliga individer.Hur är det att komma så nära stjärnhästarna backstage?– Det är roligt förstås. Men för oss är det ingen skillnad på en tävlingshäst och en av ponnyerna. Alla ska ha det lika bra, säger Nina Nyros.

klar

Artikellänk är kopierad

Jessica Carleson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro