ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

hela denna artikel är en annons

Glöm avancerade algoritmer – här är dejtingappen som tror på lyckliga möten

Metro · 11 Apr 2019
Uppdaterad 30 Apr 2019

Foto: Pexels


Att dejta via nätet sågs som en "sista utväg" för den som inte kunde träffa någon på det "riktiga viset". Men åren har gått och 2019 ser verklig­heten för digital dejting annorlunda ut. Nu pratar ingen om att bara träffa någon – det handlar om att hitta kärlek.

klar

Artikellänk är kopierad

Med tanke på hur många som nätdejtar och hur mycket information vi delar med oss av borde det med rätt algoritmer och artificiell intelligens gå att avgöra exakt vilka egenskaper som gör dig rätt för någon annan, och vice versa. Det vill säga, med matematiskt exakthet ge dig en partner. Kalla oss nostalgiska, men det låter inte vidare romantiskt. Snarare som att bli bortgift – av en dator.

– De flesta dejting appar globalt har fokuserat på att förbättra sina matchnings-algoritmer för att bli en daglig vana i användarnas liv, förklarar Didier Rappaport, vd för Happn.

En inställning han inte ställer sig bakom – effektivitet och algoritmer behöver faktiskt inte vara hela sanningen, inte ens i vår tid. Det går fortfarande att ta hjälp av den digitala erans för delar, men lämna det viktigaste åt ödet.

– Magin i kärlek är när två människor träffas av en slump och en oförutsägbar kemi får dem att verkligen passa ihop, säger han.

På engelska kallas det ”serendipity” – ett möte av ren tur. Det är oftast så vi sett på ”äkta kärlek”, så som det ska gå till. Fördelen med den inställningen 2019 är att det inte längre behöver gå en evighet innan det lyckliga mötet äger rum.

– Happn är ett verktyg som är designat för att återskapa den typen av möten, säger Didier Rappaport.

Han berättar att den tekniska lösningen bygger på att lokalisera användarna inom en radie av 250 meter från varandra. Därefter får användarna göra jobbet.

– Vi vill inte att användarna ska lägga tid i sina mobiltelefoner, chatta och trycka like. Vi trycker sedan på för att få användarna att gå ut igen och träffas på riktigt, säger han.

Kärlek är en känsla du inte kan kontrollera, förklarar Didier Rappaport. Därför är heller inte fokus i Happn att försöka med just den biten.

– Livet är fullt av överraskningar, vem vet vad som kan hända?

Ladda ner Happn till Google Play eller App Store.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro