ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Glöm cupcakes – nu regerar munkarna

Josefin Svenberg · 21 Okt 2011
Uppdaterad 20 Okt 2011
– Vi gör både munkar och muffins, men ser att munkar blir mer och mer populära här också. Nu ska munkarna ha olika smaker och färger, inte de vanliga med bara socker, säger Idriz Eminovic på Munk o Muffin i Farsta.

– Vi gör både munkar och muffins, men ser att munkar blir mer och mer populära här också. Nu ska munkarna ha olika smaker och färger, inte de vanliga med bara socker, säger Idriz Eminovic på Munk o Muffin i Farsta. Foto: Pär Hugosson


Poliser och Homer Simpson älskar dem. Och nu är den hetaste efterrättstrenden i USA på väg till Sverige.

klar

Artikellänk är kopierad

Puttenuttiga cupcakes och färgglada macarons börjar få ordentligt fäste i Sverige. Samtidigt blickar amerikanarna framåt – eller snarare bakåt – och äter allt mer donuts.

– Donuts dominerar helt i USA just nu, säger Idriz Eminovic på Munk o Muffin i Farsta i södra Stockholm.

Cafékedjan Munk o Muffin startade i Linköping 2006 och har sedan dess expanderat till flera platser runt om i landet. Precis som Idriz Eminovic tror trendanalytikern Stefan Nilsson att det är en ny tappning av de amerikanska polisernas favoritbakverk som slår igenom i Sverige.

– Donuts går ju också att få med olika glasyrer och strössel, och trenden med gulliga och färgglada sötsaker håller i sig hela 2012, säger Stefan Nilsson.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro