ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Glöm köer med pissoar för tjejer

Metro Danmark · 5 Jul 2011
Uppdaterad 5 Jul 2011
Så här ser possoaren som ska skynda på toalettbesöken ut. Besökarna hukar över de gröna sitsarna med ryggen mot mitten.

Så här ser possoaren som ska skynda på toalettbesöken ut. Besökarna hukar över de gröna sitsarna med ryggen mot mitten.


Kvinnliga festivalbesökare straffas ofta med långa toaköer som till slut får många att uträtta behov i det fria. Nu kommer festivalpissoaren för tjejer. – Du är tillsammans med andra, men din rumpa är skymd.

klar

Artikellänk är kopierad

På årets Roskildefestival har pissoaren Pollee tagit plats vid sidan av de otaliga längderna bajamajor och herr-rännor.   – Förra året hade vi riktigt långa toalettköer där det ofta var kvinnor som stod och väntade. Det gjorde att många tjejer till slut kissade mot stängslet, säger Signe Brink Pedersen, som är projektledare vid festivalen. I de nya pissoarerna hukar kvinnorna fyra och fyra – men med en skärm emellan sig. Enligt Christian Pagh, chef för företaget PeeBetter, är hemligheten med att snabba på besöken att begränsa privatlivet för besökarna. – På vanliga bajamajor har du all tid i världen att kissa, lägga lite makeup, lägga en kabel, rulla en joint och allt möjligt annat. Det har du inte här. Du är tillsammans med andra men din rumpa är skymd.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Danmark
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro