ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Glöm lägre skatt nästa år

Anders Göransson och Leif Oldenburg · 3 Nov 2011
Uppdaterad 3 Nov 2011

… om du inte bor i Värmdö. Den enda kommunen i Stockholm som sänker skatten 2012. Skatten höjs i lågskattekommunerna Nacka och Danderyd.

klar

Artikellänk är kopierad

Värmdö är den enda av Stockholmskommunerna som planerar att sänka skatten 2012, visar en rundringning som Metro gjort. Däremot höjs uttaget i två lågskattekommuner, Nacka och Danderyd. I Huddinge dras en tidigare utlovad sänkning in. Nackaborna får ta den största smällen nästa år – en höjning av kommunalskatten med 35 öre. Dessutom ska 41 miljoner sparas. – Vi har stora investeringsbehov i bland annat förskolor, skolor och vägar, samtidigt som lågkonjunkturen slår mot skatteunderlaget säger Erik Langby (M), kommunstyrelsens ordförande i Nacka.Fanns det något alternativ till höjd skatt? – Då hade vi varit tvungna att pressa förskolor, skolor och äldreomsorg på ett sätt som vi inte vill. I Danderyd kommer kommunstyrelsens ordförande Olle Reichenberg (M) att föreslå sina allianskollegor en skattehöjning med 15 öre. Beslut tas i kommunstyrelsen på måndag. – Vi har halkat efter när det gäller till exempel lärarlöner, säger han. I Huddinge drar majoriteten nu tillbaka den sänkning med 20 öre som utlovades i budgetförslaget från juni. – Sveriges tillväxtssiffror revideras ner och då skrivs våra siffror också ner, säger Daniel Dronjak Nordqvist (M), kommun-styrelsens ordförande i Huddinge.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson och Leif Oldenburg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro