ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Glöm Nokia 3310 – här är mobilerna med bäst batteritid

Aron Andersson · 27 Feb 2017
Uppdaterad 27 Feb 2017

Foto: Nokia / Montage


När retroluren Nokia 3310 nu är tillbaka i ny tappning är det inte bara Snake” som lockar. Många lyfter fram battertiden jämfört med energislukande smarta lurar. Men hur står den sig egentligen i konkurrensen?

klar

Artikellänk är kopierad

Nokia 3310 är snart tillbaka – och kommer att kosta runt 500 kronor. Många lyfter fram den imponerande batteritiden på hela 30 dagar vid standby.

LÄS MER: Från LG till Sony – här är mobilerna som tar sikte på Iphone 8

Det är betydligt mer än de 384 timmar (16 dagar) som Iphone 7 Plus ska hålla. Det klår också Samsung Galaxy S7, som klarar sig nästan 250 timmar (10 dagar) på standby.

Men det är långt ifrån rekord. Faktum är att det finns en hel del smarta mobiler med motsvarande batteritider. De är kanske inte lika billiga som nya Nokia 3310, men de har fortfarande stora pekskärmar som slukar betydligt mer ström.

Här är några av världens bästa mobiler för den som hatar att behöva ladda sin telefon stup i kvarten.

LÄS MER: Iphones batteriproblem kan vara större än Apple medger

Gionee M2017

Specifikationerna för denna mobil säger att den ska klara sig 915 timmar,motsvarar 38 dagar. För att uppnå dessa resultat har mobilen inte mindre än två batterier på 3 500 mAh (milli Ampere timmar) vardera. Denna telefon säljs än så länge enbart i Kina. enligt siffror från GSMarena. Det 

Allview P8 Energy

Standbytiden uppges vara 750 timmar, motsvarande 31 dygn på denna mobil som släpptes redan i september 2015. Batteriets kapacitet är 5 020 mAh.

LÄS MER: Nej, du sparar inte batteri genom att stänga appar

Philips W6610

Den här mobilen från 2014 är kanske inte helt lätt att få tag på i dag. Men den hade enligt specifikationerna en extrem batteritid på 1604 timmar, motsvarande nära 67 dygn. I övrigt var det dock ingen toppmobil ens när den släpptes. Skärmen på fem tum hade bara en upplösning på 540 x 960 pixlar.

Lenovo P2

Denna telefon släpptes i november förra året och har sedan dess placerat sig högt i flera batteritester. Sajten Fonearena har i ett test av telefonen uppmätt standbytiden till 55 dagar. Enligt, de lite mer blygsamma, specifikationerna ska den klara sig i 768 timmar, motsvarande 32 dagar.

LÄS MER: Så gör du din gamla Iphone snabbare

Asus Zenfone Max

Batteriet har en kapacitet på 5000 mAh vilket i det här fallet ger en standbytid på 914 timmar, alltså 38 dygn. Men precis som för Lenovo P2 har Fonearena fått ut betydligt fler dagar i sina tester. Där klarade sig mobilen i 51 dygn.

Xiaomi Mi Max

Standbytiden har uppmätts till 55 dagar för denna kinesiska mobil som har ett batteri på 4850 mAh, när den testades av Fonearena.

LÄS MER: Därför exploderar batteriet i nya supermobilen från Samsung

klar

Artikellänk är kopierad

Aron Andersson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro